TRIK DA SE REŠITE ULJA I MASNOĆA OD PRŽENJA BEZ PRLJANJA U KUHINJI: Stara CAKA će vas spasiti mukotrpnog ČIŠĆENJA
Tigan pun masnoća, Foto: Printscreen TikTok/homewithchristina

TOP

TRIK DA SE REŠITE ULJA I MASNOĆA OD PRŽENJA BEZ PRLJANJA U KUHINJI: Stara CAKA će vas spasiti mukotrpnog ČIŠĆENJA

Ne bi trebalo da ulje i masnoću bacate u odvode, ali postoji način kako da ih se rešite bez haosa u kuhinji

Objavljeno:

Nakon prženja i pečenja, neretko ostaje iskorišćeno ulje i masnoća koje nećete koristite ponovo, a problem nastaje kada treba da ih se rešite. U pojedinim zemljama čak postoje kampanje javnog zdravlja, koje upozoravaju da masnoća ne treba da se baca u odvode, jer je u pitanju nebiorazgradivi otpad. Možda će vas zanimati i kako da se najlakše otarasite đubreta dok pripremate hranu.

Nakon prženja i pečenja, neretko ostaje iskorišćeno ulje i masnoća koje nećete koristite ponovo, a problem nastaje kada treba da ih se rešite
Nakon prženja i pečenja, neretko ostaje iskorišćeno ulje i masnoća koje nećete koristite ponovo, a problem nastaje kada treba da ih se rešitefoto: Printscreen/ TikTok/ washy_wash

Jednostavan način za odlaganje masti bez nereda je zamrzavanje ulja i otklanjanje istog kada postane čvrsto. Nakon što se ulje ohladi, sipajte ga u plastičnu, korišćenju posudu, poput one od sladoleda, stavite poklopac i stavite u zamrzivač.

Ostavite ulje u zamrzivaču dok ne budete bacali đubre, kako ne bi počelo da se topi. Tako nema neprijatnih prosipanja masnoće i kesa za smeće koje kaplju. Dodatno vam može pomoći da plastičnu kutiju čvrsto umotate u najlonsku foliju.

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.